Винска кућа Минића

Винска кућа Минића наставља породичну традицију производње вина на сопственом имању, која је у поратним годинама тек накратко прекинута. Двадесетих година прошлог века точионице и кафане породице Минић под именом “Велика Жупа” успешно су радиле у више градова тадашње Краљевине.

Вина Минић

Тамјаника стота суза

Тамјаника Стота суза 0.7 -Вино произведено пробирном бербом, ћилибарно жуте боје, са доста екстракта, јако израженим сортним мирисом на тамјан и босиљак и пријатном аромом. Одлично прија уз рибу и бела меса.

Тамјаника Стота Суза

Тамјаника Стота суза 0.5 -Вино произведено пробирном бербом, ћилибарно жуте боје, са доста екстракта, јако израженим сортним мирисом на тамјан и босиљак и пријатном аромом. Одлично прија уз рибу и бела меса.

Тамјаника Barrique

Тамјаника Barrique – Вино рађено по старом породичном рецепту, одлежавањем у barrique бурадима. Поред препознатљивог мириса тамјана и босиљка, обогаћено аромом ваниле. Производи се у веома ограниченим количинама. Одлично уз јаче зачињену тестенину, рибу и бела меса.

Слатка суза

Тамјаника Слатка суза – Десертно бело вино од сорте тамјаника. Најбоље се слаже са колачима, као и са изразито зачињеним црвеним месима. 

Лили

Лили – Суво розе вино справљено комбиновањем пловдине и црног бургундца. Најбоље се слаже уз слабо зачињена црвена меса и печење. 

О винарији Минић

Својим гостима Минићи нуде и атрактиван смештај у етно насељу направљеном од винских бачви. Седам ислужених винских бачви је прерађено у шест двокреветних соба са купатилом и једну малу дегустациону собу, што представља јединствену атракцију.
Осим овога, код Минића постоје и две велике дегустационе сале. Мања има капацитет од 30-так комотних седећих места, док у велику може да се смести још око 80 гостију.

Упознајте Жупу

Погледајте туре

Scroll to Top