Подрум вина Рашковић

Ходећи утабаним стазама породичног винарства дугим небројано генерација Рашковића, браћа Анта и Аца оснивају Подрум вина Рашковић године 2014. Виногради, породична кућа и подрум се налазе у селу Виткову, на благој коси, окренутој југу и сунцу које је обасјава од зоре до касне вечери. Богом дано поднебље, породична рецептура узгајања лозе и неговања вина и винарска страст Рашковића су преточени у сваку бутељку која излази из овог подрума.

Вина Рашковић

Тамјаника Рашковић

Тамјаника Рашковић – Вино бистре, светло жуте боје, мускатног мириса својственог за тамјанику. На укусу пуно, са јасно израженим киселинама, где се цветне и ароме цитруса јављају на крају импресије. Најлепше иде уз рибу, морске плодове, бела меса и лаганији сир.

Бургундац сиви 

Бургундац сиви – Pinot Grigio је вино сламасто жуте боје са бакарним одсјајем, богато у екстракту, пријатних киселина, веома питко и хармонично, свежег и чистог мириса уз доминацију цветно-воћних арома.

Мегдан Рашковић

Мегдан Рашковић – Вино тамноцрвене боје својственог мириса са карактеристикама сорте каберне совињон и мерло. Веома питко вино, где воћни тонови и зачинске ноте преовладавају у завршници. Одлично се слаже уз све врсте меса, пршуту, средње печени бифтек и јаке сиреве.

Розе Рашковић

Розе Рашковић – Бистро вино светлоружичасте боје, својственог мириса, са карактеристикама сорте мерло. На укусу умерено пуно до пуно, уз доминантан укус зрелог црвеног воћа. Препоручујемо га уз све врсте сирева, роштиљ, лагана јела и салате са морским плодовима.

О винарији Рашковић

На преко 2.5 хектара винограда поносно се башкаре најчувеније међународне сорте грожђа на којима је заснована производња. Ипак, драгуљ куће је тамјаника коју Анта и Аца не пропусте да назову чуварем породичног идентитета Рашковића. И додају да их је као домаћине и винаре однеговала и очувала свих ових година.

Код Рашковића у подруму  вински намерници су увек добродошли. Дочекаће их срдачан осмех и винске етикете иза којих се крије жупско сунце ухваћено у боци.  

Упознајте Жупу

Погледајте туре

Scroll to Top