Винарија Милосављевић

Винарија Милосављевић се налази у селу Бучју, на десној обали Западне Мораве, на самом ободу жупског виногорја. Породични виногради се простиру на благо заталасаним брежуљцима. Својом лепотом, начином узгоја и уређеношћу постали су прави су драгуљ околног пејзажа.

Вина Милосављевић

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon – Квалитетно суво црвено вино са географским пореклом произведено у ограниченој количини из сопствених засада, по савременој технологији. Богато финим танинима, раскошне воћне ароме. Добро се слаже уз све врсте печења, дивљачи, роштиљи и стари сир.

Јефимија 

Јефимија – Специфично вино светло-жуте боје са нијансом зелене произведено од тамјанике. Однеговано је на традиционалан начин у новим храстовим бурадима. Преовладавају мускатни мириси, веома комплексни, са тоновима ваниле и храста у позадини. Производи се у ограниченим количинама. Свака боца је нумерисана. Препоручује се уз тврде сиреве, бела меса и паштете.

Cabernet Barrique

Cabernet Barrique – Црвено суво вино из сопствених засада од сорти каберне сувињона и мерлоа. Произведено је у ограниченој количини. Вино је питко, тамно црвене рубин боје. Сортног мириса на шумско воће са благим укусом ваниле и храстовине. Сервира се уз црвена меса, печење, роштиљ и бифтек.

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc – Из сопствених засада у ограниченој количини, створено је елегантно вино богато мирисима на егзотично воће, цвет зове, пријатног укуса. Добро се слаже уз морске и речне рибе, светла меса и разне сиреве

Прокупац

Прокупац – Специфично вино сортног воћног мириса, пуног и снажног укуса. Савршено пристаје уз јела националне кухиње од црвеног меса, роштиља, печења и меса дивљачи.

Тамјаника 

Тамјаника – Бело суво вино. Питко фино, мускатног мириса, раскошне ароме. Препоручујемо уз бела меса, пилетину, фазана, гушчје паштете, рибе и меке сиреве.

Розе

Розе – Освежавајуће, хармонично и елегантно вино са укусом шумске јагоде и малине, произведено у ограниченој количини од сорте каберне сувињон и мерло. Добро се слаже уз морске и речне рибе, светла меса, разне сиреве. Одлично иде као аперитив.

Shiraz

Shiraz – Вино је тамно љубичасте боје, арома црног бибера, дудиња, црне рибизле, шумског воћа и ловора. У устима је меканo, хармоничнo са финим воћним киселинама и средњe дугом завршницом. Елегантно. Иде уз јела средње текстуре, најбоље је уз печену ћуретину, гуску, патку, месо и поврће са роштиља, кувана јела са месом, месо од дивљачи.

О винарији Милосављевић

У породици Милосављевић винова лоза се гаји већ пет генерација. Господин Миломир са сином Драганом је породичну традицију унапредио и осавременио и данас са поносом стоји иза својих етикета и засада домаћих аутохтоних сорти тамјанике и прокупца, али и белог совињона, каберне совињона, мерлоа и шираза.

Виногради Милосављевића су затрављен и не копају се. Не користе се вештачка ђубрива, а употреба хемијских средстава сведена је на минимум. Принос је контролисан, редукован. Вишак рода и лишћа се уклања пред зрење и све је подређено квалитету.

У таквом, савршеном споју винарске традиције и савремене технологије настају вина са брендом Вила Вина, понос винарије Милосављевић.

Упознајте Жупу

Погледајте туре

Scroll to Top