Подрум вина Тодор

На једном од питомих осунчаних обронака жупског села Витково налази се скривени жупски бисер – винарија браће Ненада и Предрага Ћосића. Винарија носи име Тодор, по дедa-Тодору, запамћеном зачетнику производње вина у породици. Од улаза у двориште, преко подрума, па све до интимног дегустационог простора, у винарији све одише топлином и непосредношћу и неодољиво призива сећања на аутентичне жупске подруме, срдачно гостољубље и од срца послужено вино.

Са око два хектара винограда у непосредној близини винарије, Ненад и Предраг, по деда-Тодоровом рецепту производе вина од сорти тамјаника, ризлинг, каберне совињон, мерло и, од скора, прокупац. 

Гости намерници су увек добродошли на дегустацију, мању прославу или једноставно чашу лепог вина у пријатном друштву и аутентичном жупском амбијенту.

Вина Тодор

Тодор

Тамјаника – Бело стоно суво вино произведено од сорте грожђа Тамјаника, златно жуте боје, мириса и укуса тамјана и босиљка.

Понос

Понос – Црвено стоно суво вино, купажа сорти грожђа Cabernet Sauvignon и Merlot. Богатог букеа, деликатног и пријатног укуса.

Питома ружица

Питома ружица – Вино са традицијом у породици још од деда-Тодора, који је и дао назив Питома ружица. Вино од сорте грожђа Merlot, усклађене ароме и питомог укуса.

Ризлинг Тодор

Ризлинг Тодор – Вино светло жуте боје са зеленкастим одсјајем, на мирису изражене ноте зрелог воћа, крушке, банане… На укусу хармонично са уклопљеним киселинама што ово вино чини свежим и елегантним.

Прокупац

Прокупац – Нова етикета винарије Тодор. Изузетан спој сортних карактеристика прокупца и српског храста у ком је одлежавало дванаест месеци.

Упознајте Жупу

Погледајте туре

Scroll to Top