vinarija-smiljakovic

Винарија Смиљковић

Млада винарија Смиљковић 90 се налази у жупском селу Дренча, у дну најисточнијих падина Гоча не би ли своје осунчане врхове и падине оставило виноградима. Као и све породице у овом крају и Смиљковићи генерацијама гаје грожђе и цеде вино, али су отац и син Предраг и Владимир породичну традицију осавременили и унапредили.

Вина Смиљковић

Вихор

Вихор– Суво црвено вино интензивне рубин црвене боје, раскошне ароме и букеа, пријатног, пуног и складног укуса. Произведено од грожђа сорти каберне сувињон и мерло. Прави ужитак доживећете ако га конзумирате уз јела од дивљачи, црвеног меса, пршута и јела пикантног укуса.

Судбина

Судбина – Елегантно, хармонично суво бело вино, светло-жуте боје. Произведено од грожђа сорти италијански ризлинг, тамјаника и шардоне. Одликује се свежим мирисом тропског воћа са благо наглашеним нотама ваниле. Прија бројним јелима, као што су хладна предјела, све врсте јела од белог меса, рибе, морских плодова и сезонских салата.

О винарији Смиљковић

Винарија поседује велики и леп виноград од 2,5 хектара пар километара низ пут. Смиљанићи гаје тамјанику, мерло, каберне сувињон и италијански ризлинг, а у плану су засади прокупца. Гости су увек добродошли – млади домаћин Владимир ће се побринути за дегустацију у лепо преуређеном старом подруму или осунчаној тераси. Ускоро ће винарија понудити и смештај у обновљеној старој, традиционалној жупској виноградарској кући подигнутој над подрумом.

 ​

Упознајте Жупу

Погледајте туре

Scroll to Top