Подрум Тошићи

Традиција гајења винове лозе и прављења вина у породици Тошић из села Трнавци у Жупи постоји више од века. Након дугогодишњег породичног искуства Мирослав Могоровић са породицом основао је винарију Подрум Тошићи 2015. године са циљем да негује прављење вина високог квалитета од аутохтоних сорти тамјанике и прокупца и жељом да их представи љубитељима вина.

Вина Тошићи

Несаница

Несаница тамјаника – Бело суво вино цеђено од гроздова српске аутохтоне сорте тамјаника. Освежавајуће лагано вино сламасто-жуте боје, сортно, са ватрометом сортног мириса. Добре постојаности и ароме. Добро се слаже са пуномасним сиревима, јелима од белог меса, морским плодовима, морском и речном рибом.

Златоуста

Златоуста тамјаника оранж – Прва српска оранж тамјаника. Након дуге мацерације слично црвеним винима, примењени су нови поступци у припреми, као и старе традиције у одлежавању. Раскошно вино тамно-златне боје са ватрометом сортног мириса. Добре постојаности и ароме. Добро се слаже са пуномасним сиревима и јелима од црвеног меса.

Странпутица

Странпутица прокупац – Црвено суво вино цеђено од гроздова аутохтоне сорте прокупац. Затворене рубин боје, сортног мириса са примесама вишње и ситног црвеног воћа. На укусу пуно, заокружено, прошарано карактеристичним танинима. Добре постојаности и ароме. Добро се слаже са јелима интензивног укуса, црвеним месом, дивљачи, јелима са роштиља и већином јела домаће кухиње.

Поноћ

Поноћ Caberne Souvignon barrique – Раскошно суво вино затворено црвене боје, сортног мириса прожетог храстовином. На укусу пуно, са воћним киселинама и израженим потенцијалом за даљи развој у боци. Добро се слаже са плавим сиревима, јелима од дивљачи, јагњетине и телетине.

La vie an rose

La Vie An Rose Merlot – Розе суво вино бледо-ружичасте боје, воћног мириса. На укусу умерено пуно. Добро се слаже са свим врстама предјела, пилетином и пастама као и квалитетним посластицама.

Упознајте Жупу

Погледајте туре

Scroll to Top