Винарија Браћа Рајковић

Винарија Браћа Рајковић

Винарија Браћа Рајковић представља још једну од високо позиционираних и признатих жупских винарија. Винарија има дугу традицију и етикете окићене признатим националним и међународним наградама и признањима.

Почетак производње вина у породици Рајковић се званично датира у 1834. годину, годину првог пописа у тадашњој Србији. Веома важна година је и 1933. када Њ.В. краљ Александар I Карађорђевић додељује похвалницу деди Милошу Рајковићу за произведено вино.

Почетком 2000-тих браћа Драгомир и Миодраг обнављају породичну традицију флаширања вина под сопственом етикетом. Од тада винарија расте, а вина напредују.

Поред модерних плантажа са домаћим и међународним сортама и опремљеног подрума, винарија располаже и дегустационом салом за 40 гостију.

Вина браће Рајковић

33

33 – Премијум бренд винарије. Вино из пробирне бербе. Изразите снаге, на укусу потентно, суптилно, са аромама огрозда и дивље купине, дувана, зрна кафе. Изразито комплексна арома храста, зачина и минерала. Препоручујемо уз црвене сосеве, бифтек, џигерицу. Савршен спој са тамном чоколадом. Обавезно декантирати.

33 бела

33 бела Вино светло-златне боје, врло комплексног мириса. Ниже ноте зрелог воћа, белог пољског цвећа, белог бибера, грожђа, коре лимуна, кајсије и жуте јабуке. Интензивно на укусу, са израженим зрелим тоновима цитруса, жуте јабуке, крушке и диње, уз нежан додир нота ваниле, карамеле и цимета. Иде уз кремасте преливе и сосеве од орашастих плодова. Уз рибу и јастог. Винарија га нарочито препоручује са јелима индо-кинеске кухиње. Потребно декантирати.

Prince рскавац

Prince рскавацPrince је вино произведено од аутохтоне српске сорте грожђа рскавац, ван Жупе познатог као прокупац. Тамно-рубин црвене боје. Арома је наглашена и веома пријатна, изразито комплексна. Преовлађују ароме суве шљиве и ваниле, нијансе дувана и презрелих црних рибизли. Осамнаест месеци одлежало у барик-бурету, комбинација српског и француског храста.
Произведено из винограда старих више од 80 година. Слаже се уз јаке и масне сиреве и јагњеће печење, дивљач и јако зачињена јела. Потребно декантирати.

Sofia тамјаника

Sofia тамјаника – Карактеристичног мириса егзотичног воћа, меда, зове, кајсије и диње. На укусу пуно, свеже, свиленкасто и заокружено, изразито пријатних киселина које се одлично слажу уз различиту храну. Слаже се уз рибу и морске плодове, као и свеже воће.

Sofia Rose

Sofia Rose – Ружичасто вино од сорте бургундац црни (Pinot Noir). Oдаје специфичности винограда из кога долази. Суво, воћно и пријатних киселина. Са комплексним и пријатним аромама вишања, нара, купине, летњих трава, кима и свеже јагоде у завршници. Иде уз пилетину са роштиља и хладне нареске. Нарочито прија у летњим поподневима и вечерима.

Sofia Cuvee

Sofia Cuvee – Купажа мерлоа, каберне сувињона и каберне франа. Изразито питко, снажно, меких и баршунастих танина, са нијансама црне чоколаде и листова дувана, купине и зреле боровнице. Одлежавало 12 месеци у барик-бурадима. Слаже се уз гриловано и печено црвено месо. Уз хладну прасетину и рижото са пармезаном. Уз зреле сиреве.

Dina Barrique

Dina Barrique – Нежно и романтично вино, готово чулних арома, понекад скоро слаткасто. Изузетне боје презрелих вишања, са меким одсјајем и нијансама пурпура. На укусу даје ароме свежег црвеног воћа и зачинских тонова, а храстовина додаје дах ваниле, чоколаде и кокоса. Пуног, нежног и заокруженог укуса, са уравнотеженим и свежим воћним киселинама, дуге и пријатне завршнице. Pinot Noir у свом најбољем издању. Иде уз димљено и сушено месо и пернату дивљач. Уз шумске печурке и разна јела деликатног и тананог укуса. Уз димљене и полутврде сиреве.

Opium

Opium – Вранац, прокупац и зачинка у веома занимљивој и реткој купажи. Вино карактерише изражен карактер сваке сорте у врхунској хармонији. Одише изузетном снагом и пуноћом, са комплексним аромама црвеног бобичастог воћа и воћних џемова, цимета, чоколаде, зачинских трава и храста. Чврсте и пријатне танинске структуре која даје богатство и оштрину, истовремено тананих, пуних и заокружених нота. Са дугом и јако благом завршницом.

Упознајте Жупу

Погледајте туре

Scroll to Top