Винарија Чокот

Године 2011, по повратку са студија у Београду, Радован Ђорђевић је основао винарију. Породица се одувек бавила гајењем лозе и производњом вина за своје потребе, а у Радовану је добила родоначелника бренда и персонификацију породичне винарске традиције.

Вина Чокот

Експеримент прокупац

Експеримент прокупац – Вино произведено купажом од 90% прокупца и 10% каберне совињона. Пре пуштања у промет одлежава у дрвеним бурадима од српског храста најмање годину дана и 6 месеци у боци.

Експеримент тамјаника

Експеримент тамјаника – Вино произведено од сорте грожђа тамјаника. Ферментација и одлежавање се одвија у инокс танковима. Одлежава до 6 месеци у танковима након чега је спремно за тржиште.

Радован 100% прокупац

Радован 100 % прокупац – Производи се од 100 % грожђа прокупца. Одлежава 24 месеца у дрвеним бурадима од српског храста и 6 месеци у боци.

Радован 100% тамјаника

Радован 100 % тамјаника – Производи се од 100 % грожђа тамјанике. Ферментација и одлежавање у трајању од 10 месеци се одвија у дрвеним бурадима од српског храста и додатних 6 месеци у боци.

О винарији Чокот

Винарија је веома брзо достигла култни статус међу српским љубитељима вина. Запажена су и међународна достигнућа – Декантер 91 за етикету Експеримент прокупац 2015, као и избор у 12 најбољих вина ex-yu у избору Каролине Гилби за етикету Радован прокупац 2015.

Специфичност винарије Чокот су засади прокупца и тамјанике на преко 500 метара надморске висине, на јужним и југозападним обронцима под обилним наслагама шкриљца. Винарија поседује 2 хектара сопствених засада. Уз откуп грожђа од проверених коопераната са контролисаним поступком производње, тржишту се понуди око 30 000 боца годишње.

Подрум и дегустациони простор винарије Чокот су посебна атракција међу љубитељима вина – уз спектакуларни поглед са крова Жупе дегустације прокупца и тамјанике су незаборавно искуство.

Понуду за дегустацију вина винарије Чокот погледајте овде.

Јединствену винску обуку – Алтернативни водич кроз вино погледајте овде.

Упознајте Жупу

Погледајте туре

Scroll to Top