Винарија Три планине

Винарија Три планине представник је новог таласа жупског винарства. Остварени сан два пријатеља, Зорана и Милоша, уверених да свету могу да представе јединствен спој поднебља, аутотхоних и старих сорти грожђа и вишевековну традицију справљања врхунских вина.

Вина Три планине

Заборављена бајка

Заборављена бајка о Јагоди – Бело вино врхунског квалитета, справљено од старе и веома ретке жупске сорте  – јагоде. Вино нуди заносни мирис комбинације дивље јагоде, меда и карамеле и представља нешто потпуно ново у винском свету. Јагоде има још у малим траговима у Жупи и због тога представља прави драгуљ.

Поноћна прича

Поноћна прича – Ово је прича о савршеном споју тамјанике и ризлинга, где преовладава тамјаника са око 80%. Вино интензивног мириса, полетно и лепршаво. Одлично се слаже са различитим врстама сирева, јелима од гљива и пилетином.

Два другара

Два другара – Редак примерак жупског sauvignon blanc-а. Веома воћног мириса са нотама тропског. На укусу избалансиран и стабилан, лепих киселина. Вино које је до сада освојило многа срца и полако креира клуб заљубљеника, правећи сопствени култ.

О винарији Три планине

Винарија носи јак карактер Жупе, и то не само кроз производњу вина од аутохтоних жупских сорти, већ и кроз име винарије које представља наклон ка три велика чувара Жупе – планинама Копаоник, Жељин и Гоч. Вина одишу жупским поднебљем, рађена су у потпуности на традиционалан, природни начин, и осликавају прави укус жупског виногорја.

Виногради се налазе на јужним падинама жупске котлине, на путу ка Копаонику, у питомом селу Венчац. На белој земљи, у народу познатој као „белобрежина“, препуној минерала специфичног састава који грожђу доносе високу концетрацију шећера и минералност.

Упознајте Жупу

Погледајте туре

Scroll to Top