Винарија Ника

Винарија Ника

Ушушкана виноградима, јединствена по архитектонском решењу споја старих природних материјала за градњу и новог лица традиционалне моравске куће, утопљена у валовит жупски предео, налази се Винарија Ника у власништву породице Николић.

Вина Ника

Прзница

Прзница – Рајнски ризлинг 2017. Светло златне боје, богато суптилном воћном аромом зрелих јабука, свеже и складно укомпонованих киселина. Расхлађено на 10-12°С, даје широку могућност упаривања са разним врстама хране, салатама, сиревима и белом рибом.

Прокупац

Прокупац – Прокупац 2016. Тамно црвене боје, укуса бобичастог воћа и сувих шљива, танина нежних и складно укомпонованих. Ароме жупске земље и чокота, укуса погодног за упаривање са црвеним месом, старим сиревима и речном рибом.

Розе Чудесни круг

Розе Чудесни круг – Мускат хамбург 2016. Интензивно ружичасте боје, мускатне ароме, богате хармоније укуса трешања и јагода, дуге елегантне завршнице. Расхлађен на 12°С биће савршен партнер сиревима, пилетини, пастама и морској риби.

О винарији Ника

Виногради ове винарије се протежу на девет хектара, са новим и старим засадима прокупца, рајнског ризлинга, кабернеа и шардонеа, као и конзумних сорти кардинала, мускат хамбурга, мускат италије и викторије. 

У подножју винограда су два вештачка језера направљена у сврху наводњавања, као и велики резервоари који сакупљају кишницу и доприносе великој уштеди воде.

Винарија Ника нуди ексклузивни смештај. Погледајте овде.

Упознајте Жупу

Погледајте туре

Scroll to Top