RUN and RIDE for WINE 2022

RUN and RIDE for WINE 2022 је успешно завршен у здрављу и винском весељу!
Скините резултате у MS Excel формату.

Дана 3. и 4. септембра 2022. године одржаће се традиционалне жупске трке у славу прокупца, у трчању и бициклизму – RUN and RIDE for WINE 2022

Возићемо се и трчати заталасаним жупским пределима, поред винарија, врховима околних брда и видиковаца, кроз воћњаке и винограде. 

Тркачи на располагању имају следеће стазе:
Малу trail стазу – благу и лагану, која води кроз винограде и видиковце, препоручену рекреативцима љубитељима природе. Укупан успон на стази је 215 метара.
Велику trail стазу – пројектовану за тркаче у кондицији, која води кроз разнолики жупски рељеф. Укупан успон на стази је 516 метара.

Бициклисти ће се такмичити на три стазе:
Мала MTB стаза – лагана и није захтевна. Укупна висинска разлика на стази је 518 метара.
Средња MTB стаза – пројектована за рекреативце у доброј физичкој спреми који желе да тестирају своје способности. Стаза води преко западних бедема жупске долине. Укупна дужина стазе је 41 километар са успоном од 984 метра.
Велика MTB стаза – стаза за озбиљне возаче. Пружа упознавање рељефа већег дела Жупе, поглед на обронке Гоча, средњовековни град Козник и многе друге знаменитости.

Поред стаза различите тежине, бициклисти могу да бирају и једну од три категорије: MTB бицикл, електрични бицикл и GRAVEL бицикл

Организатор ове светковине у славу дружења, спорта и вина је Бициклистички клуб ЖУПА из Александровца. Видимо се!

Профил стаза можете скинути овде:

ProKupAc_2022
ProKupAc_2022

Упознајте Жупу

Погледајте туре

Scroll to Top