Одмаралиште Црвеног крста Митрово поље

Одмаралиште Црвеног крста је смештено у чувеном жупском излетишту Митрово поље. На надморској висини  од 700 метара, међу обронцима Гоча и Жељина, са бистрим планинским рекама Расином и Загржом и умереном планинском  климом, Митрово Поље је идеално планинско поднебље за рекреативни туризам, припреме спортиста, одмор и опоравак, зимовање и летовање деце и одраслих, извођење школе у природи и сродне активности.

У овако атрактивном амбијенту  сместило се одмаралиште Црвеног крста, комплекс који нуди 100 лежајева у трокреветним и шестокреветним собама. Свака соба поседује сопствено купатило и ТВ-пријемник.

Одмаралиште Црвеног крста

Комплекс има централно грејање, кухињски блок са рестораном, салу за саветовања и семинаре и учионицу опремљену наставним училима и средствима потребним за извођење рекреативне наставе.

Одмаралиште је окружено са два хектара уређеног парковског простора са отвореним  базеном за пливање и комплексом  спортских терена. Базен је урађен у техници стакленог мозаика и пуни се природно топлом минералном водом температуре 25 степени која долази из бушотине на дубини од 239 метара. Вода садржи минерале и племените гасове који благотворно делују на здравље и имају значајну биолошку функцију, о чему постоји валидни сертификат.

У одмаралишту су добродошле све врсте организованих групаteam building, семинари, спортске припреме, дечији кампови и слично. Осим тога, појединачни гости такође могу за пристојну цену да одседну у овом дивном амбијенту.

У атрактивном природном амбијенту у летњем периоду у саставу одмаралишта ради летња башта, као и етно ресторан Воденица, са комплетном угоститељском понудом.

Непосредна близина Жељина нуди велике могућности за планинарење и пешачење, а благи јужни обронци Гоча зими нуде ски-стазу за почетнике.

Врњачка бања је удаљена 25, Александровац 25, а центар Копаоника 50-так километара.

Упознајте Жупу

Погледајте туре

Scroll to Top