KozArt

Фестивал KozArt је међународна летња смотра класичне музике. Фестивал је донео нови концепт представљања врхунских дела класичне музике, у карактеристичним пејзажима жупског виногорја – од свечане сале Музеја винарства, преко локалних винарија, у двориштима жупских етно-села, све до зидина средњовековног града Козника.

Поред наступа врхунских интерпретатора уметничке музике, фестивал је организовао и мајсторске радионице за студенте музичких академија и јединствене сесије дружења са уметницима.

Гудачи светог Ђорђа, Немања Радуловић, Един Карамазов, хор Крсмановић, Maria Jonas, Гордан Николић, Катарина Јовановић, Исидора Жебељан, Бојан Зулфикарпашић, Рита Кинка… су само нека од имена која су допринела величини фестивала.

Фестивал је имао снажан одјек у јавности целе земље, израстао у најзначајнији летњи културни догађај у Србији, препознат је и подржан од стране Министарства културе и информисања и представља вероватно највиши домет у политици развоја културе локалне администрације општине Александровац.

Прво издање фестивала је одржано 2008. године. Већ неколико година, због недостатка средстава и подршке фестивал се не одржава.

Упознајте Жупу

Погледајте туре

Scroll to Top