Бициклистичко-спортско удружење Жупа

Бициклистичко-спортско удружење Жупа вуче корене од 2011. године када је група младих људи, рекреативних бициклиста и такмичара почела са удруживањем. Удружење окупља љубитеље и активисте бициклизма и за циљ има развој бициклизма у Жупи – рекреативног, туристичког и професионално-тркачког.

Удружење тежи да развије здраве навике у свакодневном животу суграђана, нарочито деце и младих људи. Држи обуку о првим корацима у саобраћају и на бициклистичком полигону, организује такмичења и дечије бициклистичке мини-трке.

Чланови Удружења активно учествују у бициклистичким такмичењима са циљем да свој дрес и грб пронесу и учине препознатљивим широм Србије и Европе.

Поред свега тога, Удружење се све више фокусира на туристички бициклизам. Жупа се одликује изузетним условима за узбудљиве бициклистичко-винске туре кроз винограде, од винарије до винарије, по оштрим гребенима планинских обронака… Све зачињено винским дружењем и дегустацијама прокупца и тамјанике.

Као вредну занимљивост, напомињемо да Удружење поседује и активно користи сопствену стазу за екстремни бициклизам, веома захтевну и узбудљиву, дужине 2800 метара.

Чланови удружења ће заинтересованим туристима радо упутити савет или помоћи у организацији бициклистичко-винског програма. Позовите нас!

Упознајте Жупу

Погледајте туре

Scroll to Top