Како стићи до Жупе

Аутомобилом из правца Београда

До Жупе ћете стићи ауто путем А1 (Е75) на југ или из правца Ниша на север до скретања Појате. Одатле магистралним путем поред Крушевца и убрзо сте у Жупи. Удаљеност од Београда је око 220 километара и потребно је око 2 часа и 15 минута вожње.
Нови ауто пут у изградњи А5 (Е761) Моравски коридор ће време путовања смањити на испод два сата.
Од Крушевца можете бирати да према Александровцу кренете тзв. жупским путем (пут 207) кроз живописна села или преко села Стопања (пут 211) једним од најлепших путних праваца у Србији кроз винограде и воћњаке који је Жупи заслужио надимак српске Тоскане.

Аутомобилом из правца Краљева

Према Крушевцу, преко Врњачке бање и Трстеника до села Стопања, а затим поменутим путем (211) што је наша топла препорука.

Алтернативно, можете кренути планинском трасом, од Врњачке бање преко Гоча (пут 208, па 207). Овај пут ће вас провести кроз планински предео, поред шармантних сеоских кафана и рибњака.

Аутомобилом из правца Копаоника

Преко Брзећа и Бруса (пут 211). Или заобилазно, преко Јошаничке бање и уз реку Јошаницу (пут 207) поново кроз планинска села.

АКО ПУТУЈЕТЕ АВИОНОМ

Александровац је од београдског аеродрома Никола Тесла удаљен 247 км, од нишког аеродрома Константин велики 108 км, а од краљевачког аеродрома Морава 65 км.

Упознајте Жупу

Погледајте туре

Scroll to Top